Βασιλική

Search Our Site

Βασιλική - Λευκάδα

Η Βασιλική αποτελεί το κέντρο της Νοτίου Λευκάδας Ένα πανέμορφο κλασσικό ψαροχώρι, στην άκρη του ομώνυμου κόλπου 30 χλμ από την πρωτεύουσα του νησιού.
Το λιμάνι της Βασιλικής προσφέρει ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, ενώ εκτελούνται ημερήσιες κρουαζιέρες σε κοντινές παραλίες ( Αγιοφύλλι, Εγκρεμνοι, Πόρτο-Κατσίκι ).

Η Βασιλική έχει παγκόσμια φήμη. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 10 καλύτερες παραλίες για σερφ σε όλο τον κόσμο! Η θάλασσα της είναι σχεδόν πάντα ήρεμη αλλά οι άνεμοι που πνέουν στο σημείο αυτό ( 30 -40 μίλια ) δίνουν μεγάλη ταχύτητα, κάνοντας το σερφινγκ απολαυστικό. Η παραλία της Βασιλικής έχει αξιολογηθεί ως μία από τις καλύτερες περιοχές για σερφινγκ παγκοσμίως εξαιτίας των ιδιαίτερων κλιματολογικών συνθηκών της.

Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν σχολές εκμάθησης για windsurfing και οργανωμένα θαλάσσια σπορ banana, ringo, ski. Περιτριγυρισμένη από κατάφυτες πλάγιες προσφέρει στον επισκέπτη εκτός από τη θεά ενός τοπίου μοναδικής ομορφιάς διαφορές δραστηριότητες όπως ιππασία και ποδηλασία.

Ανατολικά στη Βασιλική μέσα στον κόλπο, βρίσκεται η εξαίρετη παραλία Αγιοφύλλι. Η πρόσβαση στη χρυσή αυτή αμμουδιά είναι δυνατή μονό μέσω θαλάσσης. Έχει έντονη νυχτερινή ζωή αφού διαθέτει πολλά μπαρ, καφέ και εστιατόρια.

Το γραφικό χωριό της Βασιλικής διαθέτει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες (Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), Κέντρο υγείας, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Ταχυδρομείο, ΑΤΜ & Ανταλλακτήριο συναλλάγματως, Ενοικίαση αυτοκινήτων & σκαφών.
View the embedded image gallery online at:
https://www.stavloscottage.gr/el-gr/location#sigProId70de0aceed

Επικοινωνία

Περιοχή

Βασιλική - Λευκάδα
Ελλάδα - ΤΚ 31082

Reception

6ΑΜ to 11ΠΜ
Δευτέρα - Κυριακή

Επικοινωνία

info@stavloscottage.gr
Τηλ. +30 6944584089

Connect With Us

Έλεγχος Διαθεσιμότητας

Ευχαριστούμε για την προτίμησή σας. Παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα και θα σας απαντήσουμε σύντομα.
Το κατάλυμα πληροί τις προδιαγραφές του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) 2016/679 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Δείτε τα Δωμάτια